ØVRE EIKER KOMMUNE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fossesholm Herregård
Vestfossen, Tlf. 32 75 77 75


Herregården er et av landets største klenodier.
Fossesholm Herregård er den mest besøkte attraksjonen
i Eiker. Her kan man se landets største samling av tyske
1700-talls tapeter, Tunmarks kjente dekorasjoner fra 1763,hjemmefrontsmuseum, kontinuerlige utstillinger, salg av kunst og kunsthåndverk. Fossesholm har også en egen kafeteria. Egnet sted for kurs, selskaper og catering. Åpent etter avtale hele året.


Nøstetangen Museum

Gamle Sorenskrivergården, Hokksund, Tlf. 32 70 11 95


I 1741 ble det første glasset i Norge blåst på
Nøstetangen. Fra midten av århundret ble de
orginale Nøstetangen-produktene en stor suksess.
Nøstetangen Museum har vært i drift siden 1998,
og i 1999 ble museet tildelt den nasjonale kulturminneprisen. Nøstetangen Museum er etablert med vekt på å synliggjøre glassverkets historie gjennom multimedia-presentasjoner, virtuelle utstillinger og utstilling av orginale Nøstetangen-glass.
Kunstutstillinger arrangeres også hver sommer.
Åpent etter avtale hele året!

Nøstetangen Glass

Gamle Sorenskrivergården, Hokksund, Tlf. 32 75 45 20


Norges første glasshytte for fremstilling av hvittglass lå
på Nøstetangen i Hokksund. Den ble anlagt i 1741 og ved
nedleggelsen i 1777, produserte de 100 forskjellige modeller og kvaliteten var den beste på den tid i Europa. Nøstetangen Glass vil gjerne ivareta kunnskapene og tradisjonene fra gamle Nøstetangen. I tillegg til sjansen å se glassblåserne i aksjon, kan man også besøke den lille butikken med glass, krydder og mange små og store gaveartikler.

M/S Eikern

Vestfossen, Tlf. 32 29 90 50 (bestilling v/Kongsberg Turistservice)


Bli med på båttur i et av Norges vakreste landskap med M/S Eikern. Vi arrangerer cruise og sightseeingturer for firmaer, sluttede selskaper, lag og forening. Vi traffikerer Vestfossen-Fiskumvannet-Eikern-Eidsfoss. Båten har trivelig salong med 35 sitteplasser. På bestilling serveres spekemat, koldtbord etc. Om bord selges øl, vin, mineralvann, kaffe og lefse. På soldekk er det ca. 30 plasser. Kapasiteten er maks 63 personer. Båten er mulig å chartre igjen fra slutten av mai 2004. Ring oss på tlf. 32 29 90 50 for nærmere informasjon.


Gulden Kunstverk

Steinberg, Tlf. 32 87 76 57


Gulden Kunstverk har Buskeruds største og fineste utvalg av god norsk samtidskunst. Gulden Kunstverk er historien om hvordan et falleferdig småbruk i 1980 ble forvandlet til en sentral kunstinstitusjon i år 2000. Skiftende utstillinger av kjente norske kunstnere, sjarmerende Kafe Elvebakken
og vakre omgivelser ved Drammenselva, gjør Gulden Kunstverk til et idyllisk og spennende utfluktsmål. Gulden Kunstverk er på alle måter et personlig foretak,
preget av sjel, varme og gjennomgående kvalitet. Gulden Kunstverk er beliggende ved Steinberg ved E134 mellom Mjøndalen og Hokksund. Åpent hele året.Vestfossen Kunstlaboratorium

Vestfossen, Tlf. 32 70 13 00

Vestfossen Kunstlaboratorium viser hvert år ulike kunstutstillinger av samtidskunst, og de kommer til sin rett i de 2000 kvm lyse lokalene. Åpner 17. mai 2004. Se hjemmesiden for nærmere info om utstillinger etc.
SHODDYHUSET

Vestfossen, Tlf. 32 75 20 01 / 98 65 06 73
Shoddyhuset består av:
- Haugiani Glass
- Atelier 2 D

- Galleri Møllabekken
- Klesmakeriet SINE

Galleriet viser en enestående samling av glasskunst produsert av 29 av Norges fremste glasskunstnere. Haugianai Glass har egen produksjon og en meget smakfull utstilling av sine produkter.


Laksefiske i Drammenselva

Hokksund, kontakt Hokksund Båt & Camping tlf. 32 75 42 42

På det meste er det fanget over 27 tonn laks på ett år i Drammenselva.
Dette var helt tilbake i 1876. I 1988 ble det tatt ca. 12 tonn laks, men
da utelukkende med stang. Det er i dag lagt opp til et rimelig fiske med
god tilgang til almenheten. Hele den laksførende strekningen er tilgjengelig
ved salg av døgn-, uke- og sesongkort, og det tilbys et fiske som passer
både mark-, sluk og fluefiske i en av Norges beste lakseelver.
Sesongen er fra 15. mai til 15. september.
Fiskum gamle kirke

Fiskum, Darbu, Tlf. 91 67 57 53 (Knut Lande)
Fiskum gamle kirke som med sine hvidkalkede murer, sitt tjære bredde tårn og gavler ligger så vakkert til ved Fiskumvannet, er en liten middelalderkirke, antagelig oppført omkring år 1200. Det er en liten, enskipet kirke med rett avsluttet kor, hvor murene er bygget som såkalte kistemurer, det vil si en ytre og en indre mur av stein, hvor mellomrommet er fylt med grus og stein.

Eidsfoss Hovedgård
Gårdsgata 1, Eidsfoss, Tlf. 33 05 72 42
Industristedet Eidsfoss ble grunnlagt i 1697 (Eidsfoss Verk) og var i generasjoner et levende og selvstendig samfunn. Eidsfoss Hovedgård er en vakker gråmalt trebygning beliggende mellom Bergsvann og Eikeren. Omgitt av store, gamle alleer og et stort parkanlegg, føler man gamle og rike tradisjoner. Gården drives i dag med selskapsarrangementer, kurs- og konferanser etc. Bli med på en spennende guiding i "Gamle Eidsfoss" (kan forhåndsbestilles av grupper).

Hakavik Kraftstasjon
Hakavik
Hakavik Kraftstasjon var i drift fra 1917 til 2002.


Utviklet av
Kongsberg Turistservice AS | | | | WEBDESIGN © Tollefsens.net